Content feed Comments Feed

Hindistan polisi 20 köylüyü katletti

9 Temmuz 2012 Pazartesi

Hindistan polisi, Chhattisgarh eyaletine bağlı Bijapur bölgesinde düzenlediği bir operasyonda 20 köylüyü katletti. Bölgede bulunan bir köye, “Hindistan Komünist Partisi’nin (Maoist) önce gelen üyelerinin köyde bulunduğu” iddiasıyla 29 Haziran günü sabaha karşı bir saldırı düzenleyen polis güçleri, öldürülenlerle birlikte 303 adet tüfek bulunduğunu iddia ederken, öldürülenler arasında yaşları 12 ile 15 arasında değişen 5 de çocuk bulunuyor. Polislerin, köyde yaşayan en az 4 genç kıza tecavüz ettikleri de iddialar arasında.

Katliamın gerçekleştiği Rajpetta köyü sakinlerinden Madkam Ganpat, saldırının gerçekleştiği gece, yaklaşan tohum festivalini konuşmak üzere toplandıklarını ve köyde Maoist gerilla varlığı bulunmadığını ifade ederken, “Aniden etrafımız sarıldı. Polisler hemen ateş açarken hepimiz kaçmaya çalıştık, ancak birçok kişi bacaklarından, sırtından ve göğsünden vuruldu” dedi. Oğlu Ramesh’i saldırıda kaybeden Irpa Raju, “Oğlum tuvalete gitmek üzere evden çıktı. Sonra ‘anne, anne’ diye bağırarak eve doğru koştu fakat polisler onu takip ettiler ve evimizde, gözlerimin önünde öldürdüler” diye konuştu. Raju ayrıca evde bulunan 5 bin rupi değerinde paranın da polisler tarafından çalındığını belirtti. Bir polis yetkilisi ise Maoistlerin köyde toplantı yapacakları ihbarını aldıklarını ve bu nedenle operasyon düzenlediklerini, kendilerini savunma amacıyla ateş açarken el bombası ya da roket gibi silahları kullanmadıklarını iddia ederek, “Eğer isteseydik bütün köyü yerle bir edebilirdik” dedi. Köylüler, öldürülenler arasında yer alan ve hükümet güçleri tarafından “önemli iki Maoist lider” olarak sunulan Kaka Nagesh ve Madkam Ramvilas’ın ise 15 yaşında lise öğrencileri olduğunu belirttiler. Köye giden gazetecileri birçok cesette bıçak veya benzeri kesici aletlerle yapılmış kesikler gördüklerini belirttiler. Bu gazetecilerden BBC muhabiri Salman Ravi, köylülerin kendisine, askerlerin saldırının ardından iki kişiye kamuflaj giydirdiğini ve yanlarına silah koyduğunu söylediklerini ifade etti.

Olayın ardından yazılı bir açıklama yapan Hindistan Devrimci Demokratik Cephesi, katliamın, hükümetin Maoistlere yönelik imha kampanyasının parçası olduğunu belirtti. Açıklamada, katliamın üstünün örtülme çabasına ve sermaye basınının buna verdiği desteğe dikkat çekildi.


Çeşitli kaynaklardan çevrilerek derlenmiştir.


Gerçeğin Günlüğü'nü Facebook üzerinden takip etmek için buraya tıklayınız

0 Responses to Hindistan polisi 20 köylüyü katletti

Yorum Gönder

Blog içi arama

En çok okunanlar

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İzleyiciler

Günlük Arşivi