Content feed Comments Feed


Mısır’da “büyük gün” olarak tanımlanabilecek Cuma öncesinde internet ve cep telefonlarının trafiği tamamen kesilirken, gece yapılan baskınlarda birçok Müslüman Kardeşler üyesi gözaltına alındı. Kahire skaklarında ise sabah saatlerinde sessizlik hakim. Associated Press haberine göre ise özel bir terörle mücadele biriminin üyeleri Kahire’nin stratejik noktalarına yerleştirilmiş durumda. Birlikte hareket edecek olan Müslüman ve Hıristiyan göstericiler ise Facebook üzerinden 30 cami ve kilisede toplanma çağrısı yapıyor.

Ülkede internet trafiği, yerel saat ile gece 00.34’te kesilirken, internet güvenik sistemleri şirketi Renesys’in yetkililerinden Jim Cowie, böyle bir şeyin nasıl yapılabileceği konusunda şaşkın olduklarını ve yaptıkları teknik araştırmada ülkedeki internet bağlantı oranının gerçekten de sıfır olduğunu söyledi.
Gece yapılan baskınlar sırasında gözaltına alınanlar arasında Müslüman Kardeşler Sözcüsü Essam El-Erian ve örgütün önde gelen liderlerinden Mohammed Moursi de bulunuyor.

Sabah saatleri itibari ile normal zamanlarda polislerin bulunduğu noktalar da dahil Kahire’nin neredeyse hiçir noktasında polis varlığınını gözlemlenmemesi dikkat çekiyor. Sadece İçişleri Bakanlığı binası önünde trafik polisleri ve sivil korumalar yer alıyor.

Henüz teyit edilmeyen ve Twitter vasıtasıyla yayılan haberlere göre sivil polisler, Kahire'de halkın toplanması olası meydanlara benzin döküyor ve gösteri girişimi halinde meydanları ateşe vererek buralarda toplanılmasını engellemeyi amaçlıyor.


Not: Çeşitli haber kaynaklarından derlenerek çevrilmiştir.

0 Responses to Mısır'da internet kesildi, sokaklar "şimdilik" sakin

Yorum Gönder

Blog içi arama

En çok okunanlar

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İzleyiciler

Günlük Arşivi