Content feed Comments Feed

İngiltere'de SOAS işgali sürüyor

8 Aralık 2010 Çarşamba

Londra Üniversitesi bünyesindeki The School of Oriental and African Studies (SOAS), 21 Kasım 2010 tarihinden beri öğrenciler tarafından işgal edilmiş durumda. İngiliz hükümetinin yüksek öğrenim ücretlerini yüzde 300 oranında arttırmayı planlamasına bir tepki olarak gerçekleşen işgal eylemi 60 öğrenci ile başlarken ve bu sayı zamanlasr artarken, eyleme bugüne kadar Tarık Ali, Ken Livingstone, Samir Amin gibi isimler öğrencileri ziyaret ederek destek sundu. Öğrencilere, üniversite bünyesindeki onlarca akademisyenden de destek açıklamaları geldi. İşgal süresince film ve tiyatro gösterimleri, edebiyat söyleşileri ve çeşitli atölye çalışmaları yapılırken, işgali destekleyen akademisyenler de öğrencilere yönelik eğitim çalışmaları düzenliyor. Okul yönetimi ise işgale destek veren akademisyenleri kendilerine yaptırım uygulamakla tehdit ediyor. Geçtiğimiz günlerde yaptıkları oylamayla işgali devam ettirme kararı alan öğrencilerin talepleri ise şu şekilde:

"Biz, ülke çapındaki diğer üniversite işgalleri ile ve hükümetin zalim ve abes kesintilerine direnen herkesle dayanışma içindeyiz. Üniversite yönetimini, eğitimi savunma kavgamızda bize katılmaya davet ediyoruz. Özellikle taleplerimiz:

Bu işgale ve geçmiştekilere katılanların ve harçlara ve kesintilere dair gelecekteki eylemlere katılacak öğrencilerin kurban edilmemesi.

24 Kasım'daki yürüyüşe katılan öğrencilerin derslerden veya eğitimlerden yok sayılmaması.

Okul bütçelerinde ve finansal kararlarında daha fazla şeffaflık.

SOAS müdürü Paul Webley'in yükseköğrenime dair tüm kesintileri ve öğrenci harçlarındaki artışları açıkça kınayan bir mektup yazması ve ülke çapındaki rektör yardımcılarının yükseköğrenime yönelik tehditlere karşı birleşmesini talep eden açık mektup şeklinde bir yazıyı hükümete yazması.

Paul Webley ve SOAS yönetiminin, kesintili bütçeyi reddetmesi ve hasrçları yükseltmeme taahhüdünde bulunması.

İşgal alanı tüm öğrencilere ve üniversite personellerine açıktır ve herkesi işgal etkinliklerine katılmaya teşvik ediyoruz."

İşgale dair haberlere http://soasoccupation2010.wordpress.com/ adresinden ulaşılabilir.

0 Responses to İngiltere'de SOAS işgali sürüyor

Yorum Gönder

Blog içi arama

En çok okunanlar

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İzleyiciler

Günlük Arşivi