Content feed Comments Feed


Filipinler Ulusal Demokratik Cephesi (NDFP), yaptığı yazılı açıklama ile İsrail'in Özgürlük Filosu'na yönelik saldırısını kınayarak, İSrail'in işlediği suçlardan dolayı cezalandırılmasını engelleyen ABD'nin bu ve benzer saldırıların işbirlikçisi olduğunu belirtti:

"Filipinler Ulusal Demokratik Cephesi (NDFP), Gazze halkıyla dayanışma içinde insani yardım malzemesi götüren insanlara yönelik canice saldırıyı şiddetle kınıyor.

Tepeden tırnağa silahlı komandolar tarafından gecenin ortasında uluslararası sularda gerçekleştirilen İsrail hükümeti önderliği onaylı bu saldırı, en az 10 kişinin ölmesi, çok sayıda insanın yaralanması, birçoğunun dayak ve kötü muameleye maruz kalması ve çeşitli ülkelerden 700'den fazlasının yasadışı biçimde gözaltına alınmasıyla sonuçlandı.

İsrail başbakanı Netanyahu'nun, saldırının meşru müdafaa olduğuna dair iddiası rezil ve hiçbir şekilde kabul edilemez.

Bu zalim saldırı, uluslararası hukukun apaçık ihlalidir ve İsrail insanlığa karşı suç işlemekten mahkum edilmelidir. İsrail devletinin bu son ayıplanabilir eylemi, dünya halklarına pek çok diğeri ile birlikte 1982 yılındaki Sabra ve Şatila Katliamı gibi, 1948'deki Deir Yassin Katliamı gibi, 2008 Aralık ve 2009 Ocak aylarındaki Gazze işgali ve katliamı gibi, Gazze'ye yönelik 2007 yılndan bu yana devam eden abluka ve kuşatma gibi Filistin halkına yönelik işlediği diğer insanlığa karşı suçları hatırlatıyor.

NDFP, Gazze halkıyla dayanışma amacıyla insani yardım malzemesi götüren insanlara yönelik işlenen bu son insanlığa karşı suça dair İsrail'e yönelik dünya çapındaki protesto ve kınamalara katılıyor.

NDFP, Filistin halkının vazgeçilemez olan kendi kaderini tayin hakkı, yerinden edilmiş Filistinlilerin anayurtlasrına dönme hakkı ve temel insani ve demokratik hakları için mücadelelerini kesin olarak destekliyor.

NDFP ayrıca, İsrail'e her yıl milyarlarca dolarlık askeri yardımda bulunan, bariz uluslararası hukuk ile Filistin ve Arap halklarının insan haklarının ihlallerine dair İsrail'i kınayan birçok BM Güvenlik Konseyi kararını veto eden ABD'yi kınıyor. ABD emperyalizmi, İsrail hükümetinin insanlığa karşı işlediği suçlara iştirak ediyor ve İsrail devletine politik ve demokratik koruma temin ediyor.

İnsani yardım taşıyıcılarına yönelik insanlık dışı ve canice saldırıya karşı insanların öfkesiyle ateşlenen Filistin halkının devam eden mücadelesi ve dünya halklarının İsrail ve ABD emperyalistlerinin saldırılarına karşı direnişi, önümüzdeki yıllarda daha kuvvetli büyümek zorundadır.

Filipinler Ulusal Demokratik Cephesi - Ulusal Yürütme Komitesi"

http://www.philippinerevolution.net/cgi-bin/statements/stmts.pl?date=100602;author=ec;lang=eng adresinde yayımlanan açıklamadan çevrilmiştir.

1 Response to İsrail saldırısına Filipinler'den kınama

  1. Adsız Says:
  2. Ayrıca yardım elçilerini öldüren İsrailli askere madalya verilmiştir, başarısı ellerinde silah olmayan birkaç yardım gönüllüsünü helikopterlerle, son teknolojik silahlar ve donanımlarla öldürmüş olmasıdır. İsrail tarihinde hiç gerçek savaş görmemiş demekki.. Zalimliklerine Şerefsizlik ekleyip iyice bir adileşiyorlar.

    Yahudiler Firavun hanedanı gibi davranıyor, müslüman insanları çocukları zalimce katlediyor, zamanında firavunda onların çocuklarını bebeklerini öldürmüştü sonrada ülkelerinden çıkarıp sürmüştü. Dinlerini zamanla değiştiren bu millet Musaya değil Firavuna benzediler, Firavun intikamını aldı, dünyada bundan güzel intikam olamazdı da, onun gibiler artık.

    Ancak firavunu zamanında Anadoludaki savaşçılar Hititler yenmişlerdir, bunu unutmasın firavun soyu olan lanetlenmiş israil.. Hepsi firavunun kucağından geçti tabiki o çocuklar musadan sonra büyüdü ve yeni ülkelerine hakim oldular yanlız sorun olan kendilerini iman ediyor sanmaları. Tam aksine İsyan ediyorlar ama haberleri yok!..

     

Yorum Gönder

Blog içi arama

En çok okunanlar

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İzleyiciler

Günlük Arşivi