Content feed Comments Feed


Bolivya Dışişleri Bakanı David Choquehuanca, dün (Cumartesi) yaptığı açıklama ile Evo Morales hükümetinin, Honduras’ta yapılan seçimler ile göreve gelen yeni devlet başkanı Porfirio Lobo’yu, ülke olarak diktatörlüğü reddetmeleri nedeniyle tanımayacağını belirtti.

Choquehuanca’nın açıklamasını yayınlayan Bolivya gazetesi La Razon’da başka birkaç ülkenin daha seçim sonuçlarını tanımayacağı belirtildi. Bolivyalı üst düzey yetkililer Roberto Micheletti öncülüğünde 28 Haziran 2009’da gerçekleştirilen darbe sonrasında devrilen Manuel Zelaya’yı “darbenin kurbanı” olarak tanımlıyor.

Bolivya Dışişleri Bakanı Choquehuanca ayrıca, ülkesinin duruşunu değiştirmeyeceğini, çünkü kendi halklarının da geçmişte askeri diktatörlük nedeniyle acılar çektiğini sözlerine ekledi.

Porfirio Lobo, geçtiğimiz Çarşamba günü uluslararası toplumdan gerekli desteği almaksızın göreve başlamıştı.

Honduras’taki mevcut hükümet, Latin Amerika ülkeleri Kasım 2009’da fiili yönetim tarafından düzenlenen seçimleri tanımadığından, söz konusu ülkelerin birçoğu tarafından tanınmama riskini taşıyor.


http://www.prensa-latina.cu/index.php?option=com_content&task=view&id=158664&Itemid=1 adresinde yayımlanan haberden çevrilmiştir.

0 Responses to Bolivya, darbecilerin hükümetini tanımayacak

Yorum Gönder

Blog içi arama

En çok okunanlar

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İzleyiciler

Günlük Arşivi