Content feed Comments Feed

Sri Lanka ordusunun Tamil Eelam Kurtuluş Kaplanları’na (LTTE) yönelik başlattığı operasyon devam ederken, geçici hastane kaynakları ordunun “güvenli bölge”deki ayrım gözetmeyen roket yağmuru sonucu dün geceden bu sabaha (10 Mayıs) kadar geçen sürede çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan iki bin sivilin katledildiğini belirtti. Doktorlar, cesetlerin etrafa yayıldığını ve sabah saat 09.25 itibari ile geçici hastaneye 814 yaralı sivilin ulaşmayı başardığını ifade ettiler. Aralarından uluslararası yasaklı misket bombaları ve çok namlulu füze atarlar ile topların da bulunduğu öldürücü silahlar, sözde güvenli bölgeyi ölüm tarlasına dönüştürüyor. Ordu, uluslararası ilgiyi en aza indirmek amacıyla katliamları için özellikle hafta sonlarını seçiyor.

Hastanedeki hemşirelerden Gracian Tharmarasa’nın bütün ailesi bombardımanda hayatını kaybetmiş. Ölü ve yaralıların kesin sayısı henüz doğrulanmış değil. Şu ana kadar hastaneye aralarında 67 çocuğun da bulunduğu 257 ceset getirildi. Hastaneye getirilen yaralıların ise 112’si çocuk. Tıbbi kaynaklar, Mu'l'li-vaaykkaal’da bulunan bir ortaokulda faaliyet gösteren geçici hastanenin durumla başa çıkmak için kelimelerle anlatılamayacak biçimde mücadele ettiğini belirtti.

Colombo’daki siyasi çevreler, geniş çaplı katliamın Hindistan’ın Colombo’yu (Sri Lanka’nın başkenti - ç.n.) hükümet değişmeden önce savaşı sonlandırması konusunda kışkırtmasının sonucu olduğuna inandıklarını ifade ederken, Obama yönetimi döneminde “teröre karşı savaş”ın da “sivillere karşı savaş”a dönüşür göründüğünü ekliyorlar.

Haberin oluşturulmasında http://www.tamilnet.com/art.html?catid=13&artid=29311 adresinde yayımlanan haberden yararlanılmıştır.

0 Responses to Sri Lanka’da katliam sürüyor: Bir gecede iki bin ölü

Yorum Gönder

Blog içi arama

En çok okunanlar

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İzleyiciler

Günlük Arşivi