Content feed Comments Feed

Sri Lanka ordusu, Tamil Eelam Kurtuluş Kaplanları (LTTE) lideri Velupillai Prabhakaran’ın oğlu Charles Anthony’nin de aralarında yer aldığı örgütün önde gelen 7 liderinin bugün ölü bulunduğunu iddia etti. Ordu yetkilileri ayrıca Prabhakaran, fikri lider Pottu Amman ve “Deniz Kaplanları” komutanı Sosoi’nin de 10 bin metrekarelik bir alanda sıkıştırıldığı iddiasında da bulundu. Savunma Bakanlığı’nın açıklamasına göre LTTE’nin hava kuvvetlerinin komutanı Charles Anthony’nin cesedi “emniyetli bölgede” Tamil savaşçılarının elinde bulunan son alana yönelik operasyon sırasında bulundu.

Bakanlığın iddiasına göre aynı operasyonda Kaplanlar’ın politik lideri B. Nadesan, barış sekreteryası lideri Pulidevan ve LTTE özel kuvvetleri lideri Ramesh ile polis şefi Ilango ve önde gelen liderler Sundaram ve Kapil Amman’ın cesetleri de bulundu. Son iki günde öldüğüne dair spekülasyonlar yapılan Prabhakaran’ın akıbetine dair ise herhangi bir açıklama yapılmadı.

http://www.hinduonnet.com/thehindu/holnus/000200905180941.htm adresinde yayımlanan haberden yararlanılarak hazırlanmıştır.

0 Responses to Kaplanlar’ın önde gelen isimleri öldü iddiası

Yorum Gönder

Blog içi arama

En çok okunanlar

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İzleyiciler

Günlük Arşivi