Content feed Comments Feed

Press TV, 6 yıl boyunca İsrail gözetiminde cezaevinde tutuklu kalan Filistinli Shirin Sehikh Khalil ile bir söyleşi gerçekleştirdi. İşgal altındaki Batı Şeria’da turan Shirin buna rağmen Gazze Şeridi’nde serbest bırakıldı:

Press TV: Shirin, bize 6 yılını İsrail hapishanelerinde geçirmenin nasıl bir şey olduğunu anlatır mısın?


Khalil: 6 yıl boyunca İsrail cezaevlerindeydim ve İsrailliler beni sürekli bir cezaevinden diğerine naklettiler. 6 yıl boyunca ailemi görmedim, çünkü Batı Şeria’da yaşamalarına rağmen kimliklerinde Gazze yazıyordu ve Gazzelilerin benimle görüşmelerine izin verilmiyordu. Ailemi görememenin sıkıntısını çektim.

Press TV: 6 sene oyunca oradaydın Shirin, bize İsraillilerin Filistinli mahkumlara nasıl davrandığını söyler misin?

Khalil: Muameleleri kesinlikle berbattı. Bize karşı hücre hapsi ve cezalandırma politikasını benimsemişlerdi. Tutukluları morallerini bozmak için bir hapishaneden diğerine götürüyorlardı ve böylesi nakillerin en sonuncularından birinde Hamas ve İslami Cihad’dan kadın tutukluları HaSharon Cezaevi’ne, El Fetih ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi’nden kadın tutsakları da Damun Cezaevi’ne naklettiler.

Press TV: İsrail hapishanelerinde tutulan mahkumlara, özellikle de kadın mahkumlara dair bize ne anlatabilirsin?

Khalil: İsrail hapishanelerinde kötü muamelenin öznesi olan diğer mahkumlar gibi beni de hırpaladılar; bu bakımdan erkek ve kadın mahkumlar arasında hiçbir fark yoktu. Örneğin Amal Joma rahim kanseriydi ve Amni Mona’nın da başka bir hastalığı vardı, Sina Abu Qalam sindirim sisteminden rahatsızdı ve başka kronik hastalıklar mevcuttu; İsrailliler bize yeterli tıbbi bakım sağlamıyordu, bize sadece ağrı kesiciler veriyorlardı.

Press TV: Birçok kişi Gazze’yi bir açıkhava hapishanesi olarak tanımlıyor. Gazze’yi sen nasıl tanımlarsın?

Khalil: Gazze’deki durum kesinlikle acı verici. İşsizlik ve hayati malzemelerin yokluğu yaşamı Gazze halkı için zorlaştırırken iki yıldan beri kimse Gazze’ye giremiyor ya da Gazze’den çıkamıyor.

http://www.presstv.ir/detail.aspx?id=91323 adresinde yayımlanan söyleşiden çevrilmiştir.

0 Responses to İsrail hapishanelerinde 6 yıllık ıstırap

Yorum Gönder

Blog içi arama

En çok okunanlar

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İzleyiciler

Günlük Arşivi