Content feed Comments Feed


İsrail’in işgal duvarının geçtiği Batı Şeria'daki Nilin köyünde gerçekleştirilen protesto gösterisinde bir ABD vatandaşı İsrail güçleri tarafından atılan gaz bombasının kafasına çarpması sonucu ağır yaralandı.


ABD’nin Kaliforniya eyaletinden bölgeye gelen 37 yaşındaki Tristan Anderson, yaralanmasının ardından Tel Aviv yakınlarındaki İsrail hastanesi Tel Hashomer’e kaldırılırdı. Anderson, hastaneye kaldırıldığı sırada bilincini kaybetmişti ve ağzı ile burnundan yoğun biçimde kan geliyordu. Gaz bombasının çarptığı ABD’li eylemcinin alnında büyük bir delik açıldı.



Olay sırasında Anderson ile birlikte bölgede bulunan Uluslararası Dayanışma Hareketi’nden Ulrika Jenson (İsveç), kendilerini gören bir tepede konuşlanan İsrail askerlerinin doğrudan kalabalığın içine gaz bombaları attığını söyledi. Jenson, “Tristan vuruldu ve yere düştü. Kafasının önünde büyük bir delik vardı ve beyni görülebiliyordu. Kanamayı durdurmayı denedim ancak kafasından, ağzından ve burnundan yoğun biçimde kan geliyordu” şeklinde konuştu.

Yine Uluslararası Dayanışma Komitesi üyesi olan Teah Lunqvist ise Anderson’un 500 metre uzaklığa atılabilen yeni gaz bombalarından biriyle vurulduğunu belirterek, “İsrail güçleri gaz bombası atmaya devam ederken birinin vurulduğunu görünce koştum. Ambulans geldiğinde, İsrail askerleri ambulansın köyün hemen dışında bulunan kontrol noktasından geçmesine izin vermeyi reddetti. İsrail askerleriyle 5 dakika süren tartışmanın ardından ambulans geçti” dedi.

Tristan Anderson ve kendisi de Nilin'deki eylemcilerden olan kız arkadaşı Gabrielle Silverman ABD'nin Berkeley kentinde, Berkeley Üniversitesi'nin (UC Berkeley) atletizm antrenman sahası yapmak amacıyla birçok ağacı kesmesine karşı 21 ay boyunca "ağaçta oturma" eylemi yapmış, daha sonra her ikisi de gözaltına alınmıştı. Uluslararası Dayanışma Komitesi'nin Berkeley ayağının kurucularından Paul Larudee, "insan haklarına yönelik tehditlerden endişeli oldukları için" Batı Şeria'ya gittiklerini, birçok farklı bölgede insan haklarını korumak için çabaladıklarını ifade etti.

http://www.alternativenews.org/content/view/1629/381/ ve http://www.commondreams.org/headline/2009/03/14-2 adreslerinde yayımlanan haberlerden yararlanılmıştır.

0 Responses to ABD vatandaşı Filistin’de ağır yaralandı

Yorum Gönder

Blog içi arama

En çok okunanlar

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İzleyiciler

Günlük Arşivi