Content feed Comments Feed


Peace and Freedom Party (ABD) 2004 Başkanlık Seçimleri Adayı Leonard Peltier hapishanede saldırıya uğradı. bir plis memurunu öldürdüğü gerekçesiyle 1977 yılından bu yana cezaevinde bulunan Kızılderili Leonard Peltier, yeni nakledildiği Canaan Federal Hapishanesi'nde mahklumlar tarafından düzenlenen saldırı sonucu birçok yerinden yaralandı. Peltier, daha önce de FBI tarafından cezaevindeki bir başka mahkum aracılığıyla öldürtülmek istenmişti. kardeşi Betty Peltier-Solano, Leonard Peltier'in yaşamından duyduğu kaygıyı yazdığı açık mektupla dile getirdi ve duyarlı kesimlerden destek istedi:

Çok öfkeliyim!

Kardeşim Leonard, Canaan Federal Hapishanesi’ne gelişinin ardından ağır şekilde dövüldü. Transferinin ardından topluluk içine girdiğinde, bazı tutuklukların saldırısına uğradı. Başına ve vücuduna çok sayıda darbe aldı ve kafasında büyük bir şişlik oluştu, muhtemelen sarsıntı geçirdi ve çok sayıda yarası var. Ayrıca parmaklarından biri şişti ve rengi soldu, boynunda ve göğsünde yaralar var. Yaralarının bulunduğu her yer kan içinde. Hapishane yetkililerinin FBI’ın planladığı bu saldırıyı kışkırttığını hissediyoruz ve bu nedenle güvenliğinden ileri düzeyde endişeliyiz. Leonard’ın tanımadığı saldırganlara bu iğrenç saldırıyı yapmaları için ceza indirimi önerildiğini düşünüyoruz. Leonard şartlı tahliyeye hazır olduğu için yapılan saldırı örnek bir mahkumun itibarını zedelemeye yönelik bir komplo olabilir.

Ona hücre hapsi verildi ve genellikle saldırganların ismini vermeyeceğinizde yapılan biçimde sadece bir öğün yemek verildi; aklıma gelmişken, ona bir öğün yemek verilmesi diyabeti nedeniyle sağlığını ciddi biçimde tehlikeye sokuyor. Cezaevi yetkilileri aileye herhangi bir bilgi vermeyi reddediyor, ama ailesi güvenliğini korumak için destekçilerinden haber almak istiyorlar, Başkan Obama’dan da. Avukatları, Obama’ya telefonla ulaşmaya çalışıyorlar.

FBI’ın son mektubunun ardından gelen Leonard Peltier’e yönelik bu saldırı, FBI destekçileri tarafından kışkırtılarak yapılan Peltier’in örnek bir mahkum olarak itibarını sarsma denemesidir. Cezaevi sisteminin içinde bulunmuş olanlar bilir ki size saldıranların isimlerini vermeyi veya onlara karşı suçlamalar sıralamayı reddederseniz mağdur olma konumunuzu kaybedersiniz ve/veya olası şartlı tahliyenize karşı kozlar verirsiniz ve fail olarak etiketlenirsiniz.

Devletin Kızılderili’yi Kızılderili’ye karşı kullanması hiç sıradışı değil, hatta oldukça sıradan, hâlâ “Bir Kızılderili’yi yakalamak için başka bir Kızılderili gerekir” şeklindeki atasözü doğrultusunda çalışıyorlar. 1978 yılında onunla birlikte Marion Cezaevi’nde kalan başka bir Kızılderili mahkum aracılığıyla Leonard’a suikast girişiminde bulunmuşlardı. Ama Standing Deer (Ayakta Geyik) hayatını alması karşılığında kendisine tanınan özgürlük şansına rağmen gizli planı açığa çıkarmayı tercih etti. Standing Deer 2001 yılında serbest kalmasının ardından eski “Leonard Peltier Savunma Komitesi”ne yönetim kurulu üyesi olarak katıldı. Aynı zamanda, 6 yıl önce bugün öldürülmesine kadar Leonard adına konuştu. Öldürülmesinden önce, Standing Deer yakın arkadaşlarına bir sır vermiş ve Leonard’ı öldürmesi için Marion Cezaevi’ne kendisini ziyaret eden kişinin Houston’a ad geldiğini ve Leonard’dan uzak durursa ve onunla ilgili bir şeyler yapmazsa iyi olacağını söylediğini paylaşmıştı.

Bugünlerde şunun farkındayız ki, FBI Leonard Peltier’in tutukluluğunun sürmesini desteklemek için etkin biçimde çabalıyor ve aynı zamanda yerli halktan destek arıyor. Lütfen uyanık olun ve dualarınız Leonard ile olsun. Belli ki FBI gücümüzden korkuyor. FBI, şartlı tahliye duruşmasından hemen önce sicilini lekelemek için tuzak kuracaksa, özgürlüğü gerçeğe dönüştüğünde ona ne yapacaklar? Biz, ona tekrar bir şey olmayacağı konusunda emin olmalıyız.

Lütfen Başkan’a yazın, öncelikle ismine mektup olarak gönderin. Obama’nın resmi sitesi change.gov’a ya da Obama’ya e-mail atın. Kongredeki temsilcilerinize çağrı yapın ya da mektup yazın, e-mail değil. Leonard’ın yaraları için gerekli tıbbi bakımı almasının garanti altına alınacağına dair sözü almak için elinizden geleni yapın.

Sizden, Leonard’ın destekçilerinden ve doğruluğun avukatlarından destek istiyorum. Başka ne yapabileceğimi bilmiyorum. Lütfen yardım edin!

Teşekkürler

Betty Peltier-Solano


http://www.independentpoliticalreport.com/2009/01/2004-peace-and-freedom-party-presidential-candidate-leonard-peltier-assaulted-in-prison/ adresinde yayımlanan mektubun çevirisidir.

0 Responses to Leonard Peltier'e cezaevinde saldırı

Yorum Gönder

Blog içi arama

En çok okunanlar

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İzleyiciler

Günlük Arşivi