Content feed Comments Feed

Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FACR-EP) komutanı Pastor Alape, ülkenin çeşitli yerlerinde Kolombiya ordusu tarafından yapılan bombalamalarda en az 40 savaşçılarının yaşamını yitirdiğini belirtirken, ölen gerillalar arasında Barış Delegasyonu’nun eski üyelerinden Jairo Martinez’in de olduğunu ifade etti. Alape, Martinez’in gerillalara barış ihtiyacını anlatmak ve barış sürecinde yaşanan gelişmeleri aktarmak üzere kampta olduğunu söyledi.


FARC-EP, uluslararası kuruluşlara ve Uluslararası Kızıl Haç Komitesi’nde (ICRC) çağrı yaparak, gerillaların cesetlerinin ölüm nedenlerinin belirlenmesi için incelenmesini talebini iletti ve bazı gerillaların yaralı haldeyken askerlerce öldürüldüğü şüphesinin mevcut olduğunu belirterek bunun uluslararası hukukun ihlali ve savaş suçu olduğunu vurguladı.

Alape, Chocó’da yapılan hava saldırısında FARC-EP Yüksek Merkez Komutanlık Üyesi Román Ruiz’in de yaşamını yitirdiğini dile getirerek, “FARC Sekretaryası adına, can veren gerillaların ailelerine acılarını derinden paylaştığımızı iletiyorum. Haklı davamızın bayrağını taşırken düştüler: Kolombiyalılar için sosyal adalet ve demokrasi içinde bir barış” ifadelerini kullandı. Alape, “Santos hükümetine şunu belirtmek isteriz ki, yoldaşlarımızın parçalanmış bedenleri ve kanları ile güçlü olanın sorumluluğunun peşine düşmeyen bir adalet sistemi dayatacaklarını düşünüyorlarsa yanılıyorlar” diye konuştu.

Başlayan süreçte, savaşın şiddetinin azaltılması için yeni yollar bulunması çabasında kaybedilen güvenin onarılması çağrısı yapan Pastor Alape, “Kolombiya halkına, Final Anlaşması yolunda, önümüzde hiçbir engel olmadan ilerlememizin yolunu açacak bir ufuk sunmak için bu girdaptan çıkmalıyız. Daha fazla değerli insan yaşamı heba olmasın. Daha fazla Yurtsever Yürüyüş (Kolombiya’da 1500’ü aşkın demokratik kitle örgütünün bir araya gelmesiyle oluşan ve toplumsal adaleti içeren adil, kalıcı barışın sağlanması sürecine destek olmayı amaçlayan toplumsal hareket; ç.n.) aktivisti, halk meclisi üyesi, toprak sahibi, insan hakları aktivisti, toplumsal hareket lideri öldürülmesin” dedi.

http://farc-epeace.org/index.php/blogs/guests/item/748-farc-ep-reports-that-wounded-guerrilla-fighters-were-finished-off.html adresinde yayımlanan açıklamadan çevrilmiştir.

Çeviri: Gerçeğin Günlüğü

Gerçeğin Günlüğü'nü Facebook üzerinden takip etmek için buraya tıklayınız

0 Responses to FARC-EP, yaralı gerillaların askerlerce infaz edildiğini bildirdi

Yorum Gönder

Blog içi arama

En çok okunanlar

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İzleyiciler

Günlük Arşivi