Content feed Comments Feed

Chossudovsky: Savaşa dur deyin!

28 Kasım 2010 Pazar

Kanadalı ekonomi profesörü Michel Chossudovsky, Güney ve Kuzey Kore arasında yükselen gerginliğin yarattığı tehlikeye dikkat çekerek, Kore Savaşı'nda Kuzey Kore'nin nüfusunun yüzde 30'unu yitirdiğini hatırlattı ve ABD, Kanada ve NATO ülkeleri halklarına olası bir savaşa karşı durma çağrısı yaptı:



Dünya tehlikeli bir kavşakta.

ABD, Kuzey Kore'ye savaş açmak için bahane arıyor.

Kuzey Kore'nin, küresel güvenliğe tehdit oluşturduğu söylenmekte.

Truman Doktrini'nden Obama'ya. 1950'ler Kore'sinin tarihi, Kore halkına karşı geniş kapsamlı savaş suçlarının işlendiğini doğruluyor. General Curtis Lemay'in açıklaması ile doğrulandığı gibi:

"Üç yıl veya bu civarda bir süre boyunca nüfusun yüzde 20'sini öldürdük."

Kuzey Kore, nüfusunun yüzde 30'unu 1950'lerde ABD öncülüğündeki bombalamalar sonucunda yitirdi. ABD askeri kaynakları, yoğun bombalamalarla geçen üç yıllık süreçte Kuzey Kore nüfusunun yüzde 30'unun öldürüldüğünü doğruluyor:

"Kuzey Kore'nin 78 şehrini ve binlerce köyünün yok edilmesi ve sayısız sivilin öldürülmesinden sonra Generel Lemay, 'Üç yıl veya bu civarda bir süre boyunca nüfusun yüzde 20'sini öldürdük' açıklamasını yaptı. Şu anda, 38. paralele zorlanmış kuzey halkının, 1950-1953 arasında 37 ay süren 'sıcak' savaş süresince 8-9 milyonluk nüfusunun yaklaşık üçte birini kaybettiğine inanılıyor, muhtemelen bir ülkenin bir başkasıyla savaşına bağlı olarak ortaya çıkan emsalsiz bir ölüm yüzdesi."

İkinci Dünya Savaşı boyunca İngiltere nüfusunun yüzde 0.94'ünü, Fransa yüzde 1.35'ini, Çin yüzde 1.892unu, ABD ise yüzde 0.32'sini kaybetti. Kore Savaşı boyunca Kuzey Kore nüfusunun yüzde 30'unu yitirdi.

Kuzey Kre'deki sivil ölümlerine dair bu rakamlar Lancet (uluslararası bir tıp dergisi, ç.n.) tarafından yapılan çalışmayla Irak için derlenenlerle de karşılaştırılmalı. Çalışma, ABD öncülüğündeki işgali takiben (Mart 2003-Haziran 2006 arasında) 655 bin Iraklı sivilin öldüğünü tahmin ediyor.

ABD, Kanada ve NATO ülkeleri halklarını hükümetleri üzerinde baskı oluşturmaya davet ediyoruz.

Kuzey Kore'ye yönelik bir savaş bütün bölgeyi içine çekecektir.

Barış yurtseverdir.

Kore'ye karşı savaşa hayır deyin.

Askeri gerginliğe hayır deyin.


http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=22131 adresinde yayımlanan metinden çevrilmiştir.

0 Responses to Chossudovsky: Savaşa dur deyin!

Yorum Gönder

Blog içi arama

En çok okunanlar

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İzleyiciler

Günlük Arşivi